Month: March 2013

TESTIMONI; Berjaya HAmil Dengan GLA

GLA Complex Dan Kehamilan “Salam dear, hehehe..lupa nak bgtau..saya da pregnant 7 weeks, now saya nak tau la, ada tai supplement yang bagus untuk ibu mengandung yang baru macam saya ni. Untuk elak loya dan bertenaga” Alhamdulillah, seorang lagi mendapat manfaat…

B-Complex SHAKLEE Lengkap dan Murah

Assalamualaikum pengunjung blog Noniey. Noniey nak ucapkan terima kasih y tidak terhingga kepada kalian semua kerana sudi membaca dan sekaligus support Noniey. Noniey berharap nukilan Noniey dalam blog ini dapat dimanfaatkan oleh kalian semua. Bersyukur juga kepada Allah s.w.t kerana…

Vitamin Organik VS Vitamin Sintetik

VITAMIN SINTETIK @ VITAMIN ORGANIK?AYAM CUCUK @ AYAM KAMPUNG?Antara perumpamaan yang kita boleh katakan dan MUDAH difahami. ADA orang yang sanggup berhabis untuk mendapatkan sesuatu yang lebih baik.Kita ada pilihan untuk mendapat yang ORGANIK sekaligus LEBIH sihat. ADA juga sehingga tidak…

SET PENYUSUAN SHAKLEE TIPU ????

BETUL KE SET PENYUSUAN SHAKLEE TIPU ?? TIDAK BERKESAN !! Sesetengah ibu menyusu yang mengamalkan SET PENYUSUAN ini namun tidak membantu apa.. Ramai ibu-ibu menyusu yang diluar sana masih keliru dengan supplement atau vitamin untuk tambah susu. Ada juga yang salah…

BaGaiMaNa MenJAdi AhLI SHAKLEE

Alhamdulillah dah hampir sebulan setengah menjadi pengedar SHAKLEE.. Alhamdulillah ada juga permintaan walaupun Noniey masih baru dalam bidang ini. Seronok sebenarnya bila dah jadi pengedar. Macam2 dapat belajar. Hmm.. yang paling best bila customer happy dan puas hati dengan hasil…

Cara Sertai SHAKLEE DAN Faedah Sertai SHAKLEE

Assalamualaikum semua pengunjung.. Hari ini Hari Gaji.. Seronok kan.. rasanya sume orang pun mesti excited time2 gaji nieh. Mana taknya boleh lah kita mula merancang/menguruskan kewangan. Saya pun macam tu. Dulu2 asik jer bertangguh nak urus kewangan secara profesional nie.…

SeT PenYuSuAn SHAKLEE; SEt B, Set E, Set 3M

Assalamualaikum…. Lately, Noniey mendapat banyak pertanyaan tentang perbandingan set penyusuan SHAKLEE. Untuk yg baru nak mencuba, mungkin sedikit confuse kerana kami mempunyai 3 set yang berbeza. Mungkin dengan penerangan di bawah boleh membantu anda semua.. Let’s Sharing… SET PENYUSUAN  SHAKLEE ada…

11 Tips meningkatkan Penghasilan susuibu

Dalam usaha penyusuan bay ini banyak dugaan dan cabaran yang perlu ditempuhi. Ia menuntut pengorbanan seseorang ibu untuk mencari ilmu dan pengetahuan yang sebanyak mungkin. Masalah susu kurang mungkin terjadi kepada ibu-ibu yang baru hendak mula menyusukan anak. Ini termasuklah…