Month: August 2014

Tips Kulit Sihat dan Berseri

salam… Kulit merupakan organ yang paling besar dalam tubuh manusia. Maka penjagaan kesihatan kulit adalah sangat perlu untuk mengelakkan jangkitan fungus, kanser dan sebagainya.  Sebenarnya sangat banyak tips untuk kita amalkan untuk mendapat kulit yang sihat, anjal, dan halus. Kesihatan…

Tips Untuk Diet; Cara kira kalori

Ramai di antara kita sedang gigih berusaha untuk menurunkan berat badan. Usaha murni anda tidak akan berhasil sekiranya anda tidak membuat calculation jumlah kalori yang anda ambil. Hentam keromo ajo ambil makanan kan. Yang kita rasa macam ringan aja makanan…

Merawat Keputihan semasa Mengandung

Assalamualaikum.. Hari ni dapat satu pertanyaan ibu mengandung mengenai masalah keputihan. Dia risau sangat takut memberi kesan pada kandungan dan bayi. Tambahan pula bila nak bersalin nanti malu dekat doktor dan bidan yang menyambut kelahiran nanti. Seolah-olah kita ni tidak…

Awas!! ESP Shaklee menggemukkan

Salam Sejahtera.. Kontroversinya tajuk entry. Bukan main lagi ambil ESP sebagai set slimming, last-last makin gemuk. Tapi, betul ke? Jom kita tengok kandungan dalam ESP Shaklee ni. Ada tak unsur-unsur yang menggemukkan.                …

Gemuk punca sukar mengandung

Salam.. Lately banyak customer yang berminat nak cuba Set Kesuburan Shaklee. Tapi, seperti biasa saya tak akan terus cadangkan Set tersebut. Soalan pertama saya ialah berkenaan denagn Berat badan dan juga Kitaran haid. Dan majoriti menghadapi masalah berat badan. dan…

Tips Cepat Mengandung ; Kiraan Waktu Subur

 Assalamualaikum.. Tips Cepat Mengandung terutama kepada pasangan yang masih menanti cahaya mata melalui kaedah WAKTU SUBUR. Ni pun berdasarkan pengalaman saya sendiri.  Tapi Tips ni boleh guna untuk mereka yang mempunyai kitaran Haid yang stabil. Ni pengalaman saya untuk stabilkan…