Ekzema Mak Dah Sembuh Dah Tak Perlu Rawatan dan Ubat Dari Doktor Pakar

Baru-baru ni ada perkongsian tentang “shaklee effect” dalam support group kami. Salah satu perkongsian dari Pn.Zati yang menarik perhatian saya ialah mengenai maknya yang mengalami ekzema kronik. Namun, Alhamdulillah.. setelah sekian lama mencuba pelbagai cara dan telah membelanja sebanyak RM400 untuk setiap sesi berjumpa pakar akhirnya emak Pn.Zati ni dah sembuh dari ekzema selepas amalkan vivix dari shaklee..

Rawat-ekzema-dengan-vivix

Apa itu Ekzema?

Ekzema ni berasal drpd perkataan greek iaitu eczein yang membawa maksud to boil. Ekzema ni juga kadangkala mempunyai biji air dalam kulit yang menyebabkan kegatalan dan pendarahan seterusnya membawa kepada iritasi (eczematous dermatitis) atau keradangan kulit. Ekzema tidak berjangkit dan tak sama rupa dan keadaanya antara satu sama lain.

Diari Penghidap Ekzema

Kadang2 pesakit ekzema ini akan merasa rendah diri dan kurang keyakinan disebabkan keadaan kulit yang agak buruk dan menggerutu serta berparut. Ini kerana mereka kerap mengalami keradangan dan menyebakan pesakit gatal seterusnya menggaru hingga menyebabkan kulit menjadi rapuh dan berkeping-keping (scaly). Kemudiannya menjadi luka dan terdedah kepada jangkitan bakteria, kulat. Bila kata terkena jangkitan ini yang akan mendatangkan rasa sakit.

Jika ekzema ni berlaku pada kanak-kanak penjagaan rapi adalah sangat perlu. Dari segi pemakanan, persekitaran dan juga barangan keperluan.

Biasanya biji air yang mengandungi air akan muncul di kawasan ekzema. Air tu selalu disebut air bisa. warnanya jernih apabila bila dipicit keluar. Tetapi bila dah kena jangkitan akan jadi bertukar menjadi kuning. Biji air ni amat bisa. Bila pecah dia membuatkan pesakit gatal dan boleh merebak ke bahagian lain.

Memang kesian tau pada orang yang ada masalah ekzema ini. Kulit agak sensitif. Terlalu terdedah kepada cuaca panas dan terlampau sejuk pun boleh menyebabkan keradangan. Makan pun bukan sembarangan. Kena pantang makanan yang boleh mengundang rasa gatal terutamanya makanan laut.

Kulit pesakit eczema, ciri-cirinya adalah :-

  1. Kekurangan lapisan pelindung di mana kurangnnya penghasilan lemak & minyak, gagal untuk mengekalkan kelembapan.
  2. Wujud jarak antara sel yang menyebabkan ia tak dapat nak kumpul air sebagai pelembap kulit. Seterusnya sebabkan kelembapan yg sepatutnya utk kulit tu hilang dan dengan mudah membenarkan bakteria & bahan radikal bebas senang melepasinya.

Nampak kan..ada regangan antara sel tu. Ada ruang. Sebab itulah jadi merah akibat infection dan dah kena keradangan. Sebab kulit pesakit ekzema ni jadi kering, kadang-kadang tak sekata dan menggerutu kerana penggantian kulit baru mereka yang tidak sekata. Jadi ruang tu boleh menarik bakteria masuk dan jangkitan berlaku.

Punca dan penyebab ekzema

Most of common cause ekzema adalah faktor genetik. Genetik ialah faktor utama. Dan ditambah jika family history ada masalah asma.

Untuk ibu-ibu yang ada masalah ekzema ni eloknya selepas bersalin terus monitor baby. Jika memang ada tanda-tanda ekzema.. Kena lah mula langkah penjagaan dari baby lagi.

Sebab itu, masa dalam pantang saya galakkan ibu-ibu yang ada masalah ekzema ni amalkan vivix. Automatik khasiat vivix ni akan turun kat anak.. Senang kalau kita treat dari awal lagi.
Tu sebab elok juga ambik vivix waktu berpantang. Tapi ibu mengandung tak boleh amalkan vivix. Hanya bole dikawal dengan mengambil vitamin C

Bagaimana vivix ni boleh merawat pesakit ekzema

Seperti yang kita tahu, 4 bahan utama dalam vivix ialah
Ok, perasan tak, 3 drpd bahan ni berwarna gelap? Ungu?Antioksidant tinggi
Warna ungu ni bagus, sbb buah atau sayur yg bewarna ungu ni kaya dgn anthocyanins.
Sbb kebanyakan syur or buah berwarna gelap ni dia fight free radical. Dan kesemua benefit bahan utama vivix ni kaya dengan antioksidan.

Kenapa ekzema perlu dirawat dengan bahan yg kaya antioksidan?

Eczema perlu antioksidan yang tinggi untuk melawan segala radikal bebas yg boleh merosakkan. Ini kerana pesakit ekzema perlu membina semula sel-sel yang tidak normal (sel yang wujud ruang antaranya). Anggur muscadine pula mengandungi 2kali ganda vitamin C.

Selain tu, kajian drpd ‘Journal of agriculture & food chemistry” menunjukkan Anggur Muscadine ini merupakan sumber ellagic acid. Ellagic acid ni penting utk mengembalikan sel supaya dapat berfungsi dgn normal.

Selain tu, vivix juga mengandungi oligenic procyaridins (OPCs) yang kaya dengan bioflavinoids. Fungsi bioflavinoids ni dia membantu mencantikkan kulit kita dan juga menyokong imunisasi badan. Dalam masa yang sama mengurangkan keradangan.

Pentingkah Mengelakkan Keradangan Ini. Bagi pesakit Ekzema sangatlah perlu supaya dapat elak mereka dari menggaru melampau yang akan menyebabkan ekzema semakin teruk dan merebak.
Hasilnya kulit pun nampak cantik.

Paling penting ialah mengelakkan radikal bebas, kuatkan imun, dan mengurnagkan radang.
Jika tiada jangkitan , tiada kegatalan dan tak menggaru ekzema pun dapat dikawal.

Polyganium cuspidatum bertindak sebagai antipenuaan. Apa kaitan ye? Kulit pesakit ekzema ini akan menjadi lebih tua dari usia disebabkan oleh dtruktur yang telah berubah. Kasar dan kering.

Pernah org tegur, muka muda tapi tangan macam nenek. jadi, bila amalkan vivix dia bertindak terus pada bahagian utama sel iaitu mitochondria. Megaktifkan sel supaya nampak cantik dan muda.

Testimoni Pesakit Ekzema Yang Merawat Menggunakan VivixTestimoni-rawat-ekzema-sembuh-vivix

Testimoni mak sy ambik vivix dah nak dekat sebulan, so far Alhamdulillah kesan sangat positif. Gastrik hilang, sakit kaki, sakit tumit tu pun hilang. Sy bg vivix sebab mak ada eczema chronic dekat kawasan atas tangan. Huhu sekarang eczema tu dah makin menipis.

Healing crisis selama 2 minggu jadi gatal teruk sangat. Tangan sampai berdarah sebab garu, sy sruh teruskan jgk

Eczema tu still ada lg, tp dah berkurang. Cuma skrg monitor mak untuk teruskan lagi ambik vivix ??

Before ni, dah 10 tahun mak dok refer pakar je..gov, private semua pergi

Total sekali pergi pun dah nak dekat rm400 lebih..rasanya dh beribu habis ? tp tetap x sembuh..

Alhamdulillah syukur. Time mula2 bg mmg siap2 pesan dkt mak, ni bukan ubat. Ni supplement. Kena ambik konsisten baru ada kesan. Ni pun bkn ubat magic, hari ni makan esok terus elok. Dia ambik masa. Teruskan je..

Baru ni mak siap promotekan lg dkt jiran sebelah. Makcik tu ada kencing manis, teruk..sampai x bangun dah skrg. Mak siap bancuh lg buat 1 botol bg dia try minum. Cakap dkt anak dia ?

Skrg tgl parut je..tgh dlm proses bg elok betul2…

Bertindak Segera Sebelum Ekzema Semakin Kronik

Penyakit ekzema jika tidak dirawatkesannya semakin teruk.Berapa umlah duit yang kita habiskan untuk membeli krim ubat biasa dan berjumpa doktor pakar kulit. Walaupun kita tahu setiap sesi atau konsultasi doktor pakar juga sangatlah mahal tapi ekzema juga tak baik-baik.

Cubalah pula berikhtiar dengan vivix. Yakinlah dengan izinNya. Hubungi saya Pn. hanim Melalui whatsapp 019 351 1315untuk mendapatkan sebotol vivix yang sangat mujarab ini.

Jangan bertangguh lagi… Tak rugi tau. .

1 comment for “Ekzema Mak Dah Sembuh Dah Tak Perlu Rawatan dan Ubat Dari Doktor Pakar

  1. May 4, 2016 at 20:36

    Bagusnya vivix boleh atasi masalah ekzema.
    Nila anggraini recently posted…6 Sebab Wanita Mengalami Haid Tak Teratur Yang Anda Harus KetahuiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge