Elakkan Dan Rawat Penyakit Nyanyuk Agar Ingatan Sentiasa Kuat Dan Kembali Pulih

Alzheimer atau Nyanyuk biasa terjadi di kalangan orang tua kerana penurunan fungsi dan daya ingatan otak menyebabkan ingatan mereka sangat terbatas dan tak kuat. Sebagai anak tentulah kita rasa resah dan tercari-cari cara dan rawatan agar ungatan mereka pulih seperti biasa. Lagipun penyakit nyanyuk ini boleh mendatangkan masalah jika tidak ditangani segera.

Elak-rawat-penyakit-nyanyuk-ingatan-pulih

Penyakit Nyanyuk ini menyebabkan individu itu hilang ingatan dan emosi berubah-ubah serta dalam keadaan bingung.  Kelemahan fungsi dan daya otak ini membuatkan pesakit tidak dapat berfikir dengan waras serta membuat penilaian dengan betul.

11 Tanda Awal Penyakit Nyanyuk

Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) melaporkan setiap tujuh saat, satu kes baharu penyakit nyanyuk dilaporkan dan menjelang 2050, dianggarkan 100 juta pesakit akan mengidap penyakit yang juga dikenali sebagai dementia ini. Mari kenali 10 petanda awal penyakit Alzheimer.

 1. Mudah lupa dan hilang daya ingatan
 2. Sukar untuk menyelesaikan masalah dan mengikut perancangan.
 3. Rutin harian menjadi begitu sukar bagi pesakit Alzheimer
 4. Keliru dengan tempat dan masa
 5. Keliru dengan imej, gambar dan mengalami masalah penglihatan.
 6. Masalah pertuturan dan sukar untuk menulis
 7. Lupa tempat meletak barang.
 8. Kurang/lemah pertimbangan dalam menilai sesuatu.
 9. Kurang bersosial dan kerap mengasingkan diri
 10. Perubahan personality dan mood.
 11. Kerap mengulangi percakapan.

Punca Diserang Penyakit Nyanyuk

Penyakit Alzeimer berlaku disebabkan oleh kemerosotan sel neuron pada otak. Sel neuron adalah asas bagi sistem saraf. Apabila sel saraf neuron rosak, ia tidak mampu untuk menghantar pesanan dari otak ke seluruh bahagian badan. Ini menyebabkan pesakit Alzheimer lambat untuk bertindak balas bila ditanyakan soalan dan mengambil masa yang agak lama untuk mengingati sesuatu yang telah berlaku.
Dalam setiap sel di seluruh badan kita terdapat DNA. Berkemungkinan besar DNA sel saraf neuron bagi pesakit Alzheimer rosak, cacat atau tidak bertenaga disebabkan oleh radikal bebas yang telah merosakkan DNA sel tersebut. DNA sel yang tidak mendapat perlindungan akan menjadi lemah dan seterusnya sel tersebut akan mati.Fakta yang anda perlu tahu adalah, sel otak manusia tidak akan bertambah lagi selepas dilahirkan.
Jika DNA sel otak atau DNA sel neuron ini berterusan mati, pesakit Alzheimer sukar untuk pulih. Alternatif rawatan yang merawat terus ke DNA sel adalah dengan Vivix Shaklee.
Rawat-nyanyuk-alzheimer-elak-pelupa-hilang-ingatan

Bagaimana Vivix Mampu Merawat Pesakit Alzheimer

Vivix Shaklee adalah produk paling tinggi kandungan  Anti Oksidan. Ia membantu DNA berubah menjadi muda semula. Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol dan beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia.
Vivix Shaklee juga membantu membaiki selular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular,menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menganggu sel sedia ada.

Testimoni Pesakit Alzeimer yang Mencuba Vivix

Elak-rawat-alzeimer-nyanyuk-pelupa-vivix-testimoni-sembuh-pulih

Bertindak Segera.. Jangan bertangguh!

Saya cadangkan jika anda tahu penyakit anda lebih awal, berusahalah dengan Vivix secepat mungkin. Nilai wang ringgit memang tidak dapat menandingi kesihatan yang terlalu mahal nilainya.

Terutama sekali jika yang mengidap penyakit nyanyuk tersebut adalah orang yang kita sayang dan ibu bapa kita yang sudah tua. Sudahlah sisa kehidupan tidak lagi panjang, dibebankan pula dengan masalah ingatan. Sangat memenatkan menghadap rutin sebegitu.

Kepada anda yang membaca artikel ini, saya cadangkan usahlah bertangguh usaha demi kesihatan diri atau kesihatan orang tua kita. Jika anda benar-benar ingin sihat dan bebas dati nyanyuk whatsapp terus saya di 0193511315.

 

2 comments for “Elakkan Dan Rawat Penyakit Nyanyuk Agar Ingatan Sentiasa Kuat Dan Kembali Pulih

 1. May 5, 2016 at 16:51

  Memang terbaik vivix merawat dari peringkat sel. Alzheimers memang bagu amalkan vivix.
  Nila anggraini recently posted…Istimewa Anggur Muscadine Dalam Kandungan VivixMy Profile

  • August 9, 2016 at 11:02

   Betul tu Pn. Nila… Vivix elok diamalkan ntuk warga emas yang tak suka nak makan macam-macam jenis ubat. Minum sesudu vivix je setiap hari. Alzheimers pun boleh dikawal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge