Pesakit Diabetis Terseksa Akhirnya Terpaksa Akur Luka Sembuh Dalam 2 Minggu

Sangat seronok kalau apa yang kita beri/jual dapat memberi nilai pada orang lain. Itulah kepuasan yang sangat mengujakan. Itulah yang terjadi kepada kawan saya. Ada seorang pesakit diabetis yang ada masalah luka pembedahan yang sukar sembuh. Beliau telah mencadangkan untuk amalkan vivix untuk keringkan luka seorang pesakit diabetis.

Customer saya ambil vivix sebab Diabetis dan luka pembedahan di kaki (besar juga lubangnya), tak sembuh-sembuh.. Beliau amalkan vivix DUA sudu teh DUA kali sehari dalam masa DUA minggu. Luka dah kering, bertutup dengan baik.. Sangat gembira bila pesakit ni share gambar dia

luka-disbetis-kencing-manis-pulih-kering-vivix-shaklee-1

Luka pembedahan ini bukan boleh dibiarkan terlalu lama. Kalau luka lambat kering takut pula mendapat jangkitan kuman. Untuk pesakit kencing manis pula memang luka akan ambil masa yang agak lama untuk kering. Saya pernah kongsikan Kenapa orang Kencing Manis kalau luka sukar untuk baik..

DAN ada jugak kes luka pembedahan sudah kering kalau dilihat secara luaran TETAPI luka bahagian dalam tu sebenarnya belum pulih sepenuhnya.

Cara terbaik merawat luka ialah dengan mengawal pengambilan gula. Kandungan gula dalam darah tinggi ia juga menjadi penggalak untuk pembiakan bakteria. Maknanya selain dari luka sukar sembuh penderita diabetis juga kerap mengalami jangkitan. Kalau jangkitan kronik boleh menyebabkan kaki perlu dipotong untuk elakkan berjangkit ke tempat lain.

Bagaimana VIVIX bertindak mengawal Diabetis ?

Resveratrol secara kajiannya telah terbukti mampu mengawal tahap glukosa dalam darah.

Diabetis selalunya dikaitkan dengan wujudnya rintangan insulin yang mana membran sel mengalami kerosakan menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap hormon insulin.
Hormon Insulin ini perlu untuk menurunkan paras gula dalam darah.

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes.

2. Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan keluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula darah.

3. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah di aktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.

Bertindak Segera.. Jangan bertangguh!

Saya cadangkan jika anda ada masalh luka yang sukar kering, berusahalah dengan Vivix secepat mungkin. Nilai wang ringgit memang tidak dapat menandingi kesihatan yang terlalu mahal nilainya.

Terutama sekali jika yang ada masalah kencing  manis  tersebut adalah orang yang kita sayang dan ibu bapa kita yang sudah tua. Sudahlah sisa kehidupan tidak lagi panjang, Dibebankan pula dengan pembedahanataupun paling eruk ialah bahagian anggota badan kena potong.

Kepada anda yang membaca artikel ini, saya cadangkan usahlah bertangguh usaha demi kesihatan diri atau kesihatan orang tua kita. Jika anda benar-benar ingin sihat dan bebas kanser, whatsapp terus saya di 0193511315.

1 comment for “Pesakit Diabetis Terseksa Akhirnya Terpaksa Akur Luka Sembuh Dalam 2 Minggu

  1. May 24, 2018 at 12:22

    Diabetis sememangnya akan menyebabkan luka kita lambat sembuh.
    semakkini recently posted…Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Seluruh Negeri Di Malaysia 2018My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge