Rawatan Terbaik bagi Penyakit Psoriasis

Baru-baru ini saya terserempak dengan seorang pesakit kulit. Beliau asyik pandang ke bawah seolah-olah malu dan rasa rendah diri. Dalam masa yang sama dia asyik menggaru0garu di seluruh badan. Kita yang tengok ni cuba menyembunyikan pandnagan. Taknak lah terlalu ketara nampak kita sedang perhatikan dia. Dalam diam, mak adik ni bgtau yang anaknya menghidap penyakit psoriasis. Penyakit kulit seolah-olah ekzema. Dia pun menceritakan keperitan anaknya. Dah macam-macam cara untuk merawat Penyakit Psoriasis yang semakin hari semakin menebal.

rawatan-terbaik-untuk-psoriasis-6

Punca Psoriasis

Penyakit ini terjadi apabila sel-sel kulit mengalami proses matang terlalu cepat berbanding sel-sel kulit normal. Biasa sel kulit kita mengambil kitaran masa 28 hingga 30 hari untuk matang. Berbeza dengan pesakit psoriasis, sel kulit mereka hanya mengambil 3 hingga 6 hari untuk matang! Memang perbezaan yang sungguh nyata.

Apabila proses kematangan berlaku dengan cepat, sel-sel ini bergerak ke atas menuju ke permukaan kulit dan menghasilkan sisik-sisik tebal. Ia akan mengakibatkan saluran darah di bawah kulit menjadi lebar dan meningkatkan aliran darah.

Agak mudah untuk mengenalpasti penyakit ini. Kebiasaannya terdapat bahagian-bahagian badan yang bertompok-tompok dan bersisik. Bahagian badan yang sering diserang ialah siku, lutut, kulit kepala, dada dan bahagian belakang.

Lebih menyeksakan, terdapat juga individu yang diserang di bahagian sulit. Ternyata, penyakit ini sememangnya payah untuk diubati. Ubatan yang diambil kebanyakannya untuk mengawal dan bukannya untuk menyembuhkan secara seratus-peratus.

Punca Psoriasis

Banyak kajian mengatakan punca kepada penyakit ini adalah genetik. Bermakna jika kita mempunyai penyakit ini, anak atau susur galur kita kemungkinan besar akan dapat jugak penyakit ini. Cuma yang membezakan teruk atau tidak sahaja.

Selain itu, ia juga berpunca daripada

  • infeksi
  • alah kepada beberapa jenis ubatan kimia
  • mengalami tekanan
  • cuaca yang terlalu panas atau terlalu sejuk
  • perokok atau peminum arak tegar

Namun, pesakit psoriasis sangat bernasib baik kerana penyakit ini tidak menjejaskan hubungan intim antara suami isteri. Begitu juga untuk ibu hamil, anak di dalam kandungan tidak akan mendapat apa-apa kesan  hanya kerana ibunya mengidap psoriasis.

Vivix Membantu Pesakit Psoriasis Kembali Ceria Dan Sihat

Vivix merupakan minuman botanikal yang sangat tinggi kandungan antioksidanya. Ia membantu untuk memulihkan beberapa penyakit kritikal di peringkat sel. Apabila sel sihat, in shaa Allah badan pun akan sihat.

rawatan-terbaik-untuk-psoriasis

Begitulah cara vivix bertindakbalas. Segala sel yang rosak akan disingkirkan dan digantikan dengan sel-sel baru. Sebab itulah pengidap sakit kulit seperti psoriasis sangat digalakkan mengambil vivix sebagai usaha untuk membantu mengawal penyakit ini.

Jom kita tengok testimoni yang ada.

rawatan-terbaik-untuk-psoriasis-2 (1)

rawatan-terbaik-untuk-psoriasis-3

Diharapkan artikel ini akan membantu anda memahami penyakit ini dengan lebih baik. Jika ada kenalan atau keluarga anda yang mengidap penyakit ini, boleh cepat-cepat hubungi saya di 019 351 1315 untuk keterangan lanjut.

In shaa Allah saya akan cuba bantu anda sebaik mungkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge