Tag: PREGNANCY

Perlukah Suntikan Kancing Gigi semasa Mengandung

Assalamualaikum… Mesti yang banyak baca entry ni ibu-ibu mengandung kan. Apa khabar mummy to be semua? Sihat?? Ada yang lenguh2 tangan macam saya? Semua ni gara-gara Suntikan Kancing Gigi masa checkup 27 minggu yang saya cerita semalam. Disebabkan jarak kehamilan dari yang 1st pregnant…

Checkup Pregnant 27 minggu 5 hari

Salam… Hari ni Checkup pregnant adik baby.  Malam tadi sampai rumah dari kampung dalam pukul 12 tenaghmalam..Sangat memenatkan. tapi yang lebih memenatkan bila anak teruna sorang tu kejutkan mama jam 3 pagi. nak layan video.. Pening kepala mama dibuatnya.  Ni…

Tanda-Tanda Awal Kehamilan

  Bismillahirrahmannirrahim… Hari ni Noniey nak kongsi tanda-tanda anda hamil. Saat-saat ini sanagt ditunggu-tunggu oleh semua suami dan isteri untuk bergelar ibu dan ayah.. Anak anugerah Allah yang tidak ternilai. Jom kita kenal pasti tanda-tanda awal kehamilan.       …

B-Complex SHAKLEE Lengkap dan Murah

Assalamualaikum pengunjung blog Noniey. Noniey nak ucapkan terima kasih y tidak terhingga kepada kalian semua kerana sudi membaca dan sekaligus support Noniey. Noniey berharap nukilan Noniey dalam blog ini dapat dimanfaatkan oleh kalian semua. Bersyukur juga kepada Allah s.w.t kerana…

Bagaimana ESP bantu tambah susu badan

Hari ini mari kita kongsi pasal ESP.. Pengalaman Noniey amik ESP sebagai milk booster ni amatlah best..  Semalam sambil Noniey pumping sambil menikmati ESP.. Hasilnya sangatlah marvelous…. Sebelum ni ber”Cinta” la nak tunggu penuh storage botol. Masa tu dalam 5 minit pumping pun…

Kurang Kalsium – PUnCa IbU HaMiL saKiT BeLakAng

Kita biasa dengar keluhan2 ibu mengandung tentang sakit belakang/sakit belikat.. Ini akan bertambah sekiranya tempoh kehamilan bertambah. Tahukah anda?? Punca utama sakit belakang adalah kekurangan kalsium dalam badan kita. Jadi usahakanlah untuk tambahkan kalsium dalam badan kita samada tambahkan kekerapan…